четвртак, 16. децембар 2010.

U susret Novoj godini!

Božićni i novogodišnji praznici samo što nisu stigli. Izlozi su već odavno prepuni motiva koji najavljuju Novu godinu, Božić... I sneg pada već danima. Prava zimska idila, reklo bi se.

Deca su presrećna, uskoro će zimski raspust, sneg na sve strane, pa grudvanje, pa sankanje, pa pravljenje sneška belića, pa pokloni za Novu godinu i Božić. Deca i treba da budu srećna i zadovoljna. Ona ne razmišljaju kako obezbediti tople prostorije, hranu, odeću i obuću, kako platiti komunalije... Naravno klinci i ne treba da se time bave, za to će biti vremena, i previše, kad porastu!

Odrasli pak, i nisu tako zadovoljni i srećni. Kako bi i bili kad se uzme u obzir šta su sve preživeli ove godine, a i predhodnih. Cene vrtoglavo rastu a plate ostaju iste. Još treba da budu srećni oni koji ih primaju, veliki broj Karlovčana i ne prima plate iako radi, mnogi su ostali bez posla, pa inflacija, nestašice a za sve je izgovor tzv. SEKA ili ti svetska ekonomska kriza.

Jedino je još naš predsednik opštine, kao i ostali funkcioneri, zadovoljan proteklom godinom. Kako kaže, uspeo je da realizuje gro planiranih aktivnosti. Blago njemu!

Predsednik je ponosan jer je početkom ove godine 30 žena završilo osnovnu informatičku obuku. Čestitamo! Opština je uspešno predstavljena na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Ozbiljno! Da mi je znati po kojim kriterijumima se merila ta uspešnost!

Dalje Predsednik kaže da je rekordan broj odluka od značaja za razvoj opštine doneto VEĆINOM GLASOVA na sednicama Opštinskog veća i 26 sednica Skupštine opštine. Ja sam bila uverena da se u demokratiji sve odluke donose većinom glasova, a ne samo neke pa bio to i rekordan broj! Ali šta ja znam...

Hvali se Predsednik da su poodmakle aktivnosi i na izgradnji vetroparkova. Stvarno! Na kojoj lokaciji, ko su investitori? Sram me bilo još se usuđujem da pitam, Predsedniku se veruje na reč!

I na kraju, meni najomiljenije: „Na uštrb stimulacije funkcionera Opštinske uprave, jednokratnom novčanom pomoći od 10.000 dinara pomogli smo 250 radnika fabrike suhomesnatih proizvoda „Banat“ iz Banatskog Karlovca koji mesecima nisu dobili platu“- kaže Predsednik. Moja pitanja su:

  1. Zašto predsednik plaća jednom privaniku radnike, kad taj privatnik ne uplaćuje samodoprinos Karlovcu 10 godina, ne izmiruje obaveze prema Komunalnom preduzeću?
  2. Kako predsednik sme da deli novac, koji smo mi kroz poreze dali državi, nekim privatnim firmama?
  3. I kolike su, bre, te STIMULACIJE opštinskih funkcionera kad mogu da odvoje 2.500.000,00 din. (dvamilionapetstotinahiljada dinara) za 2 meseca?!

I sve to je predsednik uradio za samo godinu dana! malo li je? S’ obzirom na sve, zaslužio je Predsednik, da sa svom ostalom decom, svoje detinjstvo provodi srećan i zadovoljan, kako i dolikuje. Kad poraste i zrelo pogleda na stvari zaboleće ga glava kao što već boli većinu stanovnika opštine! A mi nikako ne želimo da se to dogodi.

*******

Na kraju hoću svima da poželim srećnu Novu godinu, puno ljubavi, zdravlja, uspeha, manje stresa i nerviranja sa nadom da ćemo u buduće svi praviti pametnije izbore!

1 коментар:

  1. Mislim, ne treba se ljutiti na predsednika opštine zbog izjave o vetroparkovima, takve izjave uobičajene su kod ove nove ekipe, on samo imitira svoje šefove.
    Tako sam skoro čuo da su gradonačelnika Beograda proglasili graditeljem mostova, iako nijedan nije završen od kada se takvi bave politikom.

    ОдговориИзбриши