петак, 3. децембар 2010.

ZBOG ČEGA?

Prilično sam se obradovao kada je postavljena zvanična internet prezentacija MZ Banatski Karlovac.

Mislim da je tako nešto odavno bilo potrebno, jer je to sada najefikasniji način da se svi uključimo u zajednički posao, to je mesto gde svi mogu da čuju sve, da zatraže ili ponude rešenje, da hvale i kritikuju...

Prezentacija je zadovoljila moje kriterijume, sadržajem i estetski. Dopalo mi se što ima i forum. Vest se saopšti, slike se pokažu, ali doživljaj je kompletan tek kad se vidi utisak koji su ostavili

Vrlo brzo, međutim, ispostavilo se da nije ni planirano da svi čuju sve.

Trebalo je da svi čuju samo neke. Ostali su imali da odigraju ulogu oduševljene publike.

To što neko ne razume da hranu I turizam može da prodaje jedno od najprljavijih mesta jedne od najprljavijih zemalja u Evropi je njegov problem. U Potemkinovom selu, iako je u ritu, može se baviti I alpskim skijanjem.

Na forumu se pojavilo pedesetak anonimnih likova, uglavnom punih pravednog gneva na nas dvoje koji smo pod punim imenom I prezimenom pokušali da razgovaramo o problemima. Gotovo svi su bili klonovi, ovaj ili onaj moderator ili administrator javljao se pod lažnim imenom da podrži samog sebe pod drugim lažnim imenom.

Posle par meseci brojnih sramotnih postova I pravog izliva primitivizma, neko od pametnijih iz tog društva, shvativši da ne može da civilizuje svoje saigrače, našao je rešenje tako što je zatvorio forum za nas dvoje.

Probao je I da opera neke fleke, uklonivši ime vladajuće stranke sa spiska moderatora foruma na sajtu Mesne zajednice.

Sad jednom mesečno objave novi sadržaj na prezentaciji, uglavnom o uspesima fudbalera.

Izveštaja šta je bilo sa novcem dobijenim da se odradi neki posao – nema. A posao odrađen nije, naravno.

Nema veze, niko to I ne pominje.

Svi se pravimo ludi. To je postao nacionalni sport broj jedan.

Nikad se ni jedan problem neće rešiti ako o njemu ne razmišljamo I razgovaramo.

Ja sam loš sportista, naročito u nacionalnom sportu broj jedan.

Volim da razmenjujem mišljenje.

2 коментара:

  1. Da podsetim:
    E l a b o r a t
    U cilju pokretanja postupka za formiranje opštine Banatski Karlovac urađen je "Elaborat opravdanosti formiranja opštine Banatski Karlovac", čiji je autor prof. Vidan Ðurić. Ovaj elaborat je predat republičkoj i pokrajinskoj Skupštini, na dalje razmatranje. On takođe ima veliki značaj za Karlovac i sa druge strane, pošto je to materijal u kome su, do sada, najdetaljnije obrađeni podatci o Banatskom Karlovcu i predstavlja odličnu osnovu za izradu neke buduće monografije Banatskog Karlovca na srpskom jeziku ( na nemačkom vec postoji nekoliko).



    KLIKNITE OVDE ZA ELABORAT

    ОдговориИзбриши
  2. Ne znam koliko bi nam pomoglo formiranje opštine BK kad se prema Karlovcu najbahatije ponašaju upravo Karlovčani u opštinskoj vlasti. Svi su iskoristili fotelje za pribavljanje isključivo ličnih koristi: njihove firme pišu besmislene projekte za opštinu, između sebe dele državnu zemlju, svojim prijateljima nameštaju tendere verovatnu za neku nadoknadu, idu okolo i prete svima koji se usude da im bilo šta kažu... Mada mi je ideja o opštini BK bliska, jer mislim da BK kao najveće mesto treba da bude centar opštine, veći problem od toga što Karlovac to nije jesu ljudi koje su Karlovčani izabrali da ih predstavljaju. Kad bi Karlovčani pravili pametnije izbore pa makar i u ovakvoj opštini bilo bi nam mnogo bolje. Ovako jedna po jedna fabrika se zatvara jer ne žele da im plate reket a Karlovčani su primorani da se iseljavaju u potrazi za poslom.

    PS Link koji ste postavili ne funkcioniše na žalost.

    ОдговориИзбриши