петак, 10. децембар 2010.

Čekajući zvanične rezultate referenduma

Kao što to obično biva kad se poslovima bave oni koji posao ne umeju da rade, dogodi se fijasko! Tako je, u jednoj maloj južnobanatskoj varošici vlast uvidela da samodoprinos ističe krajem godine i da na tome treba poraditi. Sastao se Savet MZ, diskutovao o tome na koliko godina, u kom procentu i kome će se samodoprinos odbijati, kada će se referendum sprovesti i naravno (ono, za njih najznačajnije) izabrao komisiju koja će primiti dnevnice za sprovođenje referenduma.

Naravno, niko od lokalnih vlastodržaca se nije setio da građane informiše o svojim odlukama. Stanovnici Banatskog Karlovca nisu čuli ni na koliko godina se samodoprinos izglasava, ni kome će se i koliki procenat od prihoda obustavljati. Mnogi nisu ni znali da je referendum o samodoprinosu raspisan. Niko iz Saveta MZ se nije potrudio da Karlovčanima obrazloži koliko novca planiraju da sakupe, šta sa tim novcem žele da urade, uopšte zašto je potrebno da samodoprinos bude izglasan.

A, kako da sve to objasne? Kako da bilo koga ubede, kad ni oni sami nemaju ideju šta bi trebalo uraditi?

Ne treba mnogo truda da se sazna za šta su do sada trošena sredstva. Dovoljno je otići na zvanični sajt MZ i pročitati zapisnike sa sednica i videti šta Savet radi. Ili bolje nemojte, pripašće vam muka! 90% rada Saveta svodi se na odobravanje sredstava za slave, izložbe, pozajmice, proslave, večere... Nigde vizije, nigde plana, nigde ni najmanje ideje kako vide Karlovac na kraju svog mandata.

Naravno, referendum je održan. 13-og i 14-og novembra građani Karlovca su imali priliku (bar oni koji su obaveštenje o samodoprinosu dobili) da izađu na referendum. Naravno, izašao je smešan broj glasača, nešto više od 200. Logično, samodoprinos nije prošao. Naravno, komisija i mesec dana nakon referenduma nije objavila zvanične rezultate (možda još uvek broji glasove), preopterećeni su poslom! Naravno, nikome iz vlasti ne pada na pamet da podnese ostavku jer ne vide problem u tome što im sugrađani, u tako ogromnom broju, ne veruju. Ni trunka odgovornosti, ni trunka samokritičnosti! Logično, ovo je zemlja Srbija.

3 коментара:

  1. Dakle, ipak se radi o tome da mi više nemamo problem sa lopovima na vlasti. Oni su, prosto, nesposobni i glupi.
    Možda su za trenutak pokušali da ispadnu pametni, pa odlučili da je štetno izglasati samodoprinos kad ga oni neće trošiti, jer padaju sa vlasti.
    Samo, njihov silazak sa vlasti nije prilika za radovanje, pošto alternativa nije ništa bolja, na istom su platnom spisku, i jedne i druge je napravila UDBA, nejpre ubistvom Đinđića i dovodeći Tadića, a onda razbijanjem radikala (koje su prethodno, takođe, napravili).

    ОдговориИзбриши
  2. Mislim da nije problem u azurnosti vec u nesposobnosti:)

    ОдговориИзбриши