уторак, 01. фебруар 2011.

ZAŠTO SMO DOBILI DVA MILIONA?

Moram da se pohvalim da sam imao telefonski poziv iz kancelarije Predsednika Republike, a povodom mog pisma koje sam objavio 11. januara na ovom blogu.

Želim, pre svega, da iznesem pozitivno zapažanje:
     Predsedniku je, za razliku od njegovih vojnika, barem stalo da ostavi dobar utisak!
     U svetlu poznate činjenice ko je imenovao mandatara za sastav vlade, i ko je odobrio postavljanje svih   ministara, barem iz redova Predsednikove stranke, zamislite kako bi izgledalo da nas je malo više koji zahtevamo odgovornost onih koji su zaduženi da raspolažu našom budućnošću.

Stvarnost je, nažalost, gorča od moguće, da ne kažem gorča nego što je moguće!

Kancelarija Predsednika je kontaktirala MZ i saznala da je novac namenski utrošen, za izradu projekta sanacije i rekultivacije divlje deponije u naseljenom mestu Banatski Karlovac, da je konkurisano za novih jedanaest miliona dinara koji su potrebni za realizaciju projekta, ali da novac nije dobijen.

Uzmimo zdravo za gotovo da onih dva miliona nisu nenamenski spiskana, da projekat zaista postoji (valjda bi trebalo da ga je lokalna vlast predstavila svojim biračima, ako ne svim građanima), i da je, zaista, ostala bez potrebnih sredstava za nastavak posla.

Recite da sam u krivu, ali, zar ovo ne znači da je Vlada, inače lider u regionu, bacila dva miliona dinara da nam pokaže šta bi bilo kad bi bilo, a šta inače ne može da bude?

Da citiram narodnog pesnika: "Šta ćeš, jadan, na Moravu, kad ne znaš da plivaš!?"

3 коментара:

 1. http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=175&cl=11

  ОдговориИзбриши
 2. Hvala na linku ........, pročitao sam članak, kao i neke pre toga u ovom magazinu!

  Mi imamo strašan problem, 90% građana zažmurelo bi samo da uđe u njihovo društvo.
  Zato niko i ne sme da se oglasi na ovom blogu, da se ne zameri LIDERIMA.

  ОдговориИзбриши
 3. Srahinja , nista novo u BK uvek je tako bilo..sve sami "srpski junaci". Ima neka izreka koju sam cuo a glasi " Muze, bezi u kucu idu neki ozdola opasno izgledaju" A muz bolje pogleda i tesi zenue " ma zeno nebrini nisu nasi"!!
  Pozdrav

  ОдговориИзбриши